Volg ons op Facebook

"Je kunt echt de woning bouwen die je wilt"

Zelf de nieuwbouwwoning bouwen waar je altijd al van droomde. Voor Rea van den Elzen en Olaf Leurs werd het werkelijkheid. In 2013 startten zij met het ontwerp van hun nieuwbouwwoning op een kavel op De Scheifelaar, waar zij sinds dit jaar met hun 3 kinderen wonen. "De combinatie van rust en ruimte, met alle faciliteiten binnen handbereik is echt uniek", aldus Rea. "En nergens in de omgeving heb je zo veel keuzevrijheid als het aankomt op het bouwen van je eigen nieuwbouwwoning."

Bouwkavels tegen bestaande wijk

Rea werkt als financieel specialist bij FrieslandCampina en Olaf is belastingadviseur bij KPMG Meijburg & Co. Wonen tussen Den Bosch en Eindhoven had dus de voorkeur. "Wat bijzonder is aan De Scheifelaar, is dat je kunt kiezen voor grote bouwkavels tegen een bestaande wijk. Je bouwt je nieuwe woning dus niet ergens achteraf zoals bij veel andere projecten."

Wonen in Veghel zoals je wilt

Bouw bijzonder, bouw zelf. Dat is De Scheifelaar ook volgens Rea: "Je kunt je echt laten gaan. Zelf bepalen hoe het huis komt te staan. Hoe je de kavel indeelt. En hoe je jouw huis ontwerpt. Je hebt alle ruimte en alle vrijheid. Zo hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor een extra ruime tuin, met veel speelruimte voor de kinderen. En we kijken vanuit de tuin zo de vrije natuur in. Echt super!"

Centraal gelegen met alles bij de hand

Ook over Veghel zelf is Rea enthousiast: "Je hebt hier een leuk winkelaanbod en zit vlakbij Eindhoven en Den Bosch. Verder zijn we al met de kinderen naar de bioscoop geweest en is de intocht van Sinterklaas echt leuk. Maar ook de middelbare scholen hier zijn kwalitatief goed en lekker dichtbij. Dat vinden wij ook belangrijk." Wat echt opviel is de combinatie die Veghel biedt; luxe, landelijk wonen in een veilige omgeving met alles bij de hand. "Het is groots en klein tegelijk en dat maakt het echt bijzonder."