Volg ons op Facebook

"We wilden hier ons droomhuis bouwen"

Joris en Susan van den Bergh woonden al in Veghel voordat zij startten met de bouw van hun woning op De Scheifelaar. Tevreden over hun woonplaats, besloten zij te verhuizen en het huis van hun dromen zelf te gaan bouwen. Sinds medio 2013 wonen Joris en Susan met hun zoon en dochter op De Scheifelaar. "We hadden het altijd al goed hier in Veghel, maar wilden graag ons droomhuis realiseren. Die kans kregen we de aankoop van even bouwkavel op De Scheifelaar en dat hebben we direct gedaan."

Veel keuze en mogelijkheden

Joris is directeur internationale markten van een medisch technologiebedrijf met een vestiging in Hoofddorp. Susan is kwaliteitsmanager bij een eerstelijns gezondheidscentrum in Tiel. Beiden zijn dus niet echt gebonden aan Veghel, maar woonden er al jaren met plezier. "We konden hier zelf de plek kiezen en de woning bouwen die we altijd al wilden. En de kinderen hebben het hier ook enorm naar hun zin!"

Rust en ruimte

De belangrijkste redenen om te kiezen voor De Scheifelaar zijn de rust en ruimte. "Je zit hier dicht tegen de bewoonde wereld, dat was ook een bewuste keuze. Maar je loopt ook zo het buitengebied in. En die combinatie is echt een rijk gevoel", aldus Joris. Susan vult aan: "Daarbij is het ook een veilige omgeving, de kinderen fietsen zo naar de hockeyclub aan de andere kant van Veghel!"

Bouwrijp en flexibel

Naast de positieve ontwikkelingen van Veghel als gemeente zijn Joris en Susan ook positief over het plan zelf. "De Scheifelaar is volledig bouwrijp en klaar qua voorzieningen. Daarbij heeft de gemeente goed geïnvesteerd en zich erg flexibel opgesteld qua verkaveling", vertelt Joris. Het zijn dan ook de mogelijkheden van De Scheifelaar die onderscheiden. "Zelf bouwen is natuurlijk fantastisch, maar carte blanche krijgen om je droomhuis in zo'n omgeving neer te zetten, dat is gewoon geweldig!"