Volg ons op Facebook

"Er was ruimte voor al onze wensen"

"Wonen op De Scheifelaar betekende voor ons de invulling van al onze wensen”, vertellen Jan en Gloria Mommersteeg. Het echtpaar dat jarenlang in het onderwijs gewerkt heeft geniet op dit moment van een welverdiend pre-pensioen en woont sinds mei 2013 in een schitterende patio-bungalow op De Scheifelaar. “We wonen al 40 jaar in Veghel en wilden nog één keer een nieuw huis. Hier hebben we alles gevonden wat we wilden: comfort, rust, ruimte en veiligheid."

Veel ruimte en vrijheid

Gloria vertelt: “Toen we eenmaal besloten hadden om te verhuizen hadden we twee belangrijke punten: géén appartement én dichtbij het centrum. Hier hebben we een tuin, veel ruimte en alle vrijheid.” Het echtpaar Mommersteeg is zeer te spreken over zowel hun nieuwe huis als Bouwbedrijf Van de Ven. Jan: “Vanaf het begin - zelfs ver voor het bouwproces - zijn we er bij betrokken. We hadden alle ruimte voor onze wensen, dat was fantastisch.”

Mooi wonen

In tegenstelling tot veel andere bouwprojecten, wordt bij De Scheifelaar ook veel aandacht besteed aan het plan zelf. Gloria: “Je komt niet in een rommelige bouwomgeving te wonen, het is allemaal keurig aangelegd en er is veel groen. Het is dus meteen mooi wonen!” Jan vult aan: “Daarnaast is alles wat is toegezegd, gedaan. We konden de indeling van onze woning zelf bepalen. Men was echt enorm flexibel.”

Fijne woonomgeving

Jan en Gloria zijn ook over Veghel en omgeving erg enthousiast. Jan: “Initiatieven zoals de Noordkade en nieuwe horeca in het centrum vind ik echt uitdagend.” Gloria vult aan: “Maar ook op kleiner niveau, zoals de bloembakken en meer groen in het dorp.” Het echtpaar is dan ook van plan hier hun toekomst te slijten. “Het is een hele fijne en veilige omgeving, met veel vrijheid en een grote sociale verbondenheid. Dat vinden we belangrijk, want we willen hier nog veel jaren blijven wonen!”